sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Kasvu jatkuu kovaa vauhtia

Siskonpetissä nukutaan kaikki kahdeksan
Pennut ovat nyt lähestymässä kolmen viikon ikää. Ikää jolloin alkaa paljon tapahtua niiden elämässä, opetellaan syömään muutakin kuin äidinmaitoa, saadaan ensimäinen madotus ja opetellaan itse pisumaan ja kakkaamaankin. Eilen kun pennut olivat 17 päivän ikäisiä, satuin näkemään kun toinen noista musta-valkoisista (muuttuvat siis siniharmaiksi) teki ensimmäiset pisumisensa itse, se kyykistyi ja teki ne ns tyttöpissat, mitä nuoret koirat vielä pitkään kyykistymällä tekevät, se myös ponnisteli itse omat kakkansa ulos äidin auttamatta. Vielä mammakoira ne siivoaa, koska ne ovat puhdasta äidinmaitoa, mutta kun lisäruokaa ryhdytään antamaan, mammakoira jättää siivouksen kasvattajalle huoletta.

Kun kaksi viikkoa on ylitetty pentujen olemus muuttuu muutenkin, edelleen ne nukkuvat suuren osan ajastaan, mutta nyt niiden silmät ovat auenneet ja korvat suuntautuvat pieninä nahkalappuina alaspäin, ne osaavat jo hoippuen kävellä. Luoja miten vaikeaa siitä on saada stillkuvaa! Ne myöskin nukkuvat jo selällään.
Osa näistä osaa jo haukahtaa ja ne kyllä ulvovat jos emo makaa edessä niin, ettei tie maitobaariin ole avoin. Toinen nartuista on juuri oppinut murisemaankin. Ihan kuin kissan kehräystä muistuttava ääni pantiin käyntiin kun kasvattaja hieman kehtasi tönäistä neitiä kyljestä juuri kun se aloitteli kävelyharjoituksiaan. Tässä tämä neiti Nokinenä tillittää silmiin sen näköisenä, että kyllä minä jo osaan sekä kävellä, murista että leikkiä. Eilen näin myös pienen ruskean suklaapojan leikkivän äitinsä häntäkarvoilla, ja sen häntä heilui! Ihan pian alkaa tulla kuvia, joista saa paremman käsityksen näistä nukkumateista. Ajatelkaa miten ihanaa elämää ne vielä viettävät, syövät. nukkuvat ja taas heräävät syömään. Tässä pikkuneiti Buffing Sofie-Amelie, toisen kantanarttuni Amelie-Sofien jälkeläinen.