keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

15.4 SE TAPAHTUI ja nyt jännitetään

Ehdin ottaa progesteroonitestin vain kaksi kertaa, koska montaa paikkaa ei pääsiäisen takia ollut avoinna. Aikaisemmin en ole testejä ottanut, mutta koska Ruskalla on juoksuaika vain kerran vuodessa, on parempi varmistaa päivien kohdalle osuminen. Keskiviikkona 12.4 oli arvo vielä kovin matalalla, mutta päätin silti käyttää varaamani laivaliput 14.4 Naantalista Ruotsiin, sillä meillä oli lupa viipyä sulhasen Tjabon ja ystäväni Susien kotona pääsiäispyhien yli.
Onneksi lähdimme matkaan pitkäperjantai-iltana. Ajomatka Kapellskäristä kulki Tukholman läpi ja matka sujui mahtavasti, koska lauantaiaamu kuuden jälkeen oli vielä hiljainen liikenne, paitsi että menetin internetyhteuden ja sen myötä kartan Tjabon luokse. Ensin siis epätietoisuus oikeista päivistä ja sitten vielä epätietoisuus reitistä. Minä en ole mikään nettihirmu, vaan päinvastoin ja kun hermostun, teen vielä uusia virheitä. Onneksi liikenteessä oli hiljaista ja jo matkan alussa huomasin Mac Donaldsin, sinne siis suuntasin. Seinällä luki, että heillä on ilmainen WiFi ja vaikka nettipöllö olenkin, osasin sen asentaa ja sen kautta löytyi uudestaan ajo-ohjeet. Ystävällinen kaveri neuvoi vielä dataliikenteen haussa ja niin pääsimme matkaan kohti Tukholmaa ennen lauantaiaamun ruuhkia.
Tjabon luona olimme jo aamukymmeneneltä. Heti tullessa huomasin miten Ruska ja Tjabo ihastuivat toisiiinsa. Onnekseni Ruska suorastaan rakastui tulevaan sulhaseensa. Ruskan ensimmäisellä kerralla yritimme astuuttaa sitä myös ns kakkosuroksella, mutta Ruska suorastaan julmistui, eikä yrityksestä tullut mitään. Nyt Ruska kasvoi silmin nähden varmaan ainakin muutaman sentin, kun se yritti tehdä positiivista vaikutusta tulevaan pentueen isään. Tjabo oli onneksi yhtä ihastunut ja fiksu. Se kyllä liehui Ruskan kimpussa heti alusta lähtien, mutta yritti koko ajan juuri siihen oikeaan paikkaan hännän alle, ei päähän eikä selkään. Ja Ruska seisoi vakaana ja tanakasti niinkuin "saunajakkaran" kuuluukin, (saunakrukjeksi Ria aina kutsui myös Amelieta, Ruskan mummia).
Koska ruotsalaisilla, (kerrankin oikeudenmukaisesti) oli yhtä kylmä ja luminen pääsiäinen kuin meilläkin siirryimme sisälle. Per oli etukäteen sanonut Susielle, että häntä astuttaminen jännittää, koska hän ei ollut ennen ollut mukana. Onnettomuuseksi Susie oli sekä lauantaian että sunnuntain töissä ja he olivat Perin kanssa sopineet, että Per hoitaa ruoat ja me Susien kanssa astutukset. Niinpä Per aloitti munakkaan paistamisen ja Susie oli töissä. Istuin heidän kodikkaaan keittiönsä pöydän äärellä ja Per teki ruokaa. Ruska makasi keittiön matolla.
Tjabo tuli hetkeksi viereeni ja näytti siltä, että se mietti valmiiksi strategiansa jos narttu vastustaa. Tjabokin kasvoi pari senttiä, lähti päättäväisin askelin Ruskan luokse ja minä perässä. Tjabo hyppäsi selkään ja oli samantien sisällä ja kiinni.
Sanoi Perille, että nyt se tapahtuu. Miesparka         joutui jättämään paistinpannunsa ja tulemaan alas keittiön matolle. Tjabo osasi itse siirtää jalkansa sivuun ja Perin tehtäväksi jäi vain rauhoittaa Tjaboa, koska se ei pitänyt kiinni juuttumisestaan, vaan hieman protestoi. Koko toimitus oli ohi kaksi tuntia saapumisemme jälkeen, eikä se suinkaan tapahtunut perinteisellä eteisen matolla, missä Susien Foppa (kasvattini) ja sen poika Sudden olivat sen tehneet, vaan keittiön juusto- ja kinkkumunakkaaalta tuoksuvallla matolla. Ilmeisesti kaikki onnistui niin hyvin ja juuri oikeaan aikaan, että sen jälkeen molemmat rauhoittuivat ja alkoivat käyttäytyä kuin vanha aviopari. Toista astumista ei kumpikaan tosissaan yrittänyt, vaikka olivatkin hyvin kiinnostuneita toisistaan ja selvästi rakastuneita.
Pariskunta lepää pääsiäisen pyhinä yhdessä 
Komea poika juuri kammattuna