sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Pentusuunnitelmia

                   Pentu-suunnitelmia kevätkesäksi 2017

Ruskan S-pentue alkaa olla jo siinä iässä, että voimme suunnitella uutta pentuetta. Pitkän ja vaikeankin etsimisen jälkeen olemme päätyneet sulhaspoikaan lahden toiselta puolelta Ruotsista. Nuori herra Tjabo täyttää keväällä kaksi vuotta, eikä sillä vielä ole pentueita, mutta terveystutkimukset sille toki on jo tehty, silmätarkastus tehdään ennen astutusta, myös Ruska tarvitsee silmätarkastukselle uusinnan.

    Chappers Eldorado  "Tjabo" synt 26.4.2015                            Buffing Ruska Quibus "Ruska" 7.8.2012  

         A/B, 0/0                                                                                          B/B, 0/0

                                                                                                                                
 Jostain syystä en päässyt kansainväliseen sukutauluun voidakseni muodostaa pentueen sukutaulun, mutta tässä molempien sukuselvitykset tutkimista varten.
 Tässä vielä Tjabon omistajan kuvaus. Tjabo on myös Ruotsin kuninkaan lempinimi ja se tarkoittaa miestä ja kaveria ja tuttavaa, siispä osuva nimi tällä kuninkaiden jälkeläisellä kolmen kruunun maasta.                                                                                                
Tjabo är i karaktären en "glad skit" med mycket energi, motor och glädje. Han ÄLSKAR att jobba med mig oavsett om det gäller rallylydnad, utställning, spåra eller bara ligga i soffan 😊 
Att vara ute på camping med husvagnen är en favorit. Han gillar när det är mycket folk och andra hundar.En riktig allround hund med hjärtat på rätta stället ♥
Han är ensam hemma några dagar i veckan utan några som helst problem, men jag började träna honom på det redan vid 8 veckor.
Barnbarnen och Tjabo är bästa kompisar (samma skrot och korn) vilket vi tycker är en av de viktigaste sakerna för att vårat hundliv ska fungera.
Till sommaren blir det utställningar och Rallylydnadstävlingar för hans del.Han har varit i pälsfällning och därför inte så mycket utställd. Men nu kommer pälsen och då ger vi oss ut i ringarna igen.
Det här blir Tjabos första kull och vi ser med spänning fram emot det.
Den som får en valp efter Tjabo får garanterat många goda skratt varje dag (kanske några gråa hår också) 😊Matte Susanne Borggren  
Ruskan mamman käännös: Tjabo on luonteeltaan iloinen "sontakärsä", energinen, vauhdikas ja iloinen. Se rakastaa tehdä töitä kanssani riippumatta siitä onko kyseessä rallitoko, näyttely, jäljestys tai vain sohvalla makailu. Matkailuvaunuilu on sen suosikki, se pitää kovasti ihmisistä ja toisista koirista, oikea jokapaikan koira, jonka sydän on oikealla paikalla.Tjabo on muutaman päivän viikossa yksin kotona, ongelmitta, mutta aloitinkin sen harjoittamisen siihen jo 8 viikkoisena. Lapsenlapset ja Tjabo ovat parhaat kaverukset, samat säännöt ja tavat, mikä meistä on tärkeää että koiramainen elämämme toimii.
Kesäksi on suunnitteilla näyttelyitä ja rallytokoja. Tjabolla on ollut turkkikao (pentuturkki) eikä se siksi ole kovasti ollut näyttelyissä, mutta nyt turkki alkaa olla kunnossa (vaihtunut) ja silloin taas mennään kehiin. Tämä on Tjabon ensimmäinen pentue ja jännitämme sitä. Hän, joka Tjabon pennun saa taatusti monta makeaa naurua päivittäin( ehkä myös muutaman harmaan hiuksen myös).