perjantai 28. huhtikuuta 2017

Morsiusparista

Väriyhdistelmiä esittelyssä 
Nyt kun odottelemme tuloksia siitä, onnistuimmeko Ruotsissa pääsiäisenä, on aikaa kirjoitella tästä pariskunnasta. 
 Susiella oli ennen schapendoeseja Briardeja ja sitten minulta schapendoes Foppa (nimi annettu sen kuuluisan ruotsalaisen jääkiekkoilijan mukaan), Foppan poika tietysti sai pelaajan nimen myöskin, se oli Sudden. Tjabo on siis Susien ja Perin kolmas schapendoes. Näin Susie kuvaa Ruskan sulhasta:Tjabo on luonteeltaan iloinen "sontakärsä", energinen, vauhdikas ja iloinen. Se rakastaa tehdä töitä kanssani riippumatta siitä onko kyseessä rallitoko, näyttely, jäljestys tai vain sohvalla makailu. Matkailuvaunuilu on sen suosikki, se pitää kovasti ihmisistä ja toisista koirista, oikea jokapaikan koira, jonka sydän on oikealla paikalla.Tjabo on muutaman päivän viikossa yksin kotona, ongelmitta, mutta aloitinkin sen harjoittamisen siihen jo 8 viikkoisena. Lapsenlapset ja Tjabo ovat parhaat kaverukset, samat säännöt ja tavat, mikä meistä on tärkeää että koiramainen elämämme toimii. Kesäksi on suunnitteilla näyttelyitä ja rallytokoja. Tjabolla on ollut turkkikato (pentuturkki) eikä se siksi ole kovasti ollut näyttelyissä, mutta nyt turkki alkaa olla kunnossa (vaihtunut) ja silloin taas mennään kehiin. Tämä on Tjabon ensimmäinen pentue ja jännitämme sitä. Hän, joka Tjabon pennun saa, saa taatusti monta makeaa naurua päivittäin( ehkä myös muutaman harmaan hiuksen myös).

Chappers El Dorado Tjabona se komeampi
Jos edellisten schapejen nimet olivat jääkiekkoidoleilta, on Tjabon nimi suoraan kuninkaallisista piireistä. Tjabo merkitsee kaveria, toveria ja Tjabo on Ruotsin kuningas Kalle Kustaan lempinimi, jota hänen ystäväpiirinsä käyttää. Minusta kyllä tämä Ruskan kuninkaallista nimeä kantava sulhanen on komeampi kuin tämä nimikaimansa, samoin kuin Foppa oli sitä kiekkoilijaa Foppaa komeampi, vaikkakaan ei juurikaan karvattomampi.
Kuningas Tjabona
Ruskalla turkkia riittää, se on varsinainen tuulitukka.


Ruska täyttää kesällä 5 vuotta ja se on jo ehtinyt hankkia itselleen muutaman valiotittelin ja Voittajatitteleitä, se oli vuoden näyttelykoira vuonna 2014. Sitten oltiinkin poissa näyttelykehissä ja valmistauduttiiin ensimmäiseen pentueeseen. Niitä tuli kahdeksan viime kesänä ja ruska osoittautui mainioksi mammakoiraksi.
Ruska on suorittanut luonnetta kuvaavan MH-kuvauksen ja läpäissyt sen, ääniherkkyydestä huomautetiin. Olemme harrastaneet myös agilityä ja kokeilleet paimennusta.  Ruska on malliltaan pyöreärunkoinen ja seisoo tukavasti kuin suomalainen saunajakkara. Ruskan isoäitiä Amelie-Sofieta hollantilaiset kasvattajat kutsuivatkin saunakrukjeksi. Siksi onkin hienoa, että tuleva sulhasmies on rakenteeltaan sutjakka, niinkuin edellinenkin sulhanen Toivo. Uskon, että tästä pentueesta tulee onnellinen, niin helposti, kauniisti ja rauhallisesti se pantiin alulle.