sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Tulevan pentueeni narttulinja esittäytyy

Pidän etuoikeutenani, että olen tavannut tulevan pentueeni esiäidit aina seitsemänteen polveen ja saanut itse valita  näiltä nartuilta pennut. Hain Rollecaterdeel-kennelistä Hollannista ensimmäisen ostokseni Amelie-Sofie van het Rollecaterdeelin. Silloin en hetikään tiennyt, että tulevilla ystävilläni Rialla ja Henkillä oli "kantanarttu", jonka lapsia oli melko monissa hyvin menestyvissä hollantilaiskennelissa. Se narttu oli Warrig van Stam Dolerna, sen isä oli schapemaailmassa varsin tunnettu Wobbe Amorus., jonka kasvattajan rouva Amoruksenkin tapasin Henkin ja Rian luona myhemmin siellä käydessäni. Warrig muuten merkitsee suomeksi pörröinen, karvainen.

Warrig van Stam Dolerna syntynyt 1991

Warrigin tytär Iete van het Rollecaterdeel syntynyt 1995


Ieten tytär Bente van het Rolecaterdeel syntynyt 1999 eli samana vuonna kuin Amelie-Sofie. Minulla on Benteltä myös ollut yhdessä Anita Kurkon kanssa Benten poika Onnimanni van het Rollecaterdeel, joka sitten puolestaan on uuden tulevan pentueeni isäkoiran Toivon esi-isissä.


Benten tytär Seita van het Rollecaterdeel syntynyt 2003. Seita viettää eläkepäiviään kotonani ja täyttää tässä kuussa jo 13 vuotta, mutta on vielä leikkisä ja nuorekas - toistaiseksi.

 Seita-mamman viimeisimmästä pentueesta on pentueen tuleva isoäiti, joka ei valitettavasti päässyt näkemään lapsenlapsiaan, se sai kasvaimen päähänsä ja se piti panna nukkumaan, ikävä on kova.
Buffing Quibus Seita syntynyt 2010

 Quibuksen tytär Ruska syntyi kymmenhenkiseen pentueeseen ja Quibuksesta voi hyvällä omalla tunnolla sanoa, että se oli uskomaton mammakoira, synnytti kaikki kymmenen pentua yhteen putkeen pentulaatikkoon, pesi ja hoiti ne kaikki samalla kun synnytti uusia.

Buffing Ruska Quibus syntynyt 2012
Niin ja jos kaikki käy hyvin tähän pannaan sitten kuva narttulinjani seitsemännestä nartusta ? Ken hän lienee ? Seuraavana esittelen sitten Ruskan isän puolen narttuja, samoja Rollecatereita sielläkin on, mutta vähän eri linjaa ja sitten esitellään vielä sulhasen eli Toivon sukua, kun siellläkin on omia rakkaita koiriani <3

Yhdistelmän sukutaulu löytyy tämän linkin takaa
http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI48498/12&ReknoE=FI47829/12
sukusiitosprosentti on 0.00 ja ns sukukatokerroin 1.00, mikä' tarkoittaa, että kaikki sukulaiset taulussa ovat tiedossa.