torstai 23. kesäkuuta 2016

S-pentue on syntynyt, tuli värisuora
Kerroin edellisessä kirjoituksessä valvomisesta valoisana kesäyönä. Meni sitten toinenkin yö nukkumatta. Siis kaksi yötä; ensimmäinen avautumisvaiheeseen ja seuraava yö lämmön laskun jälkeiseen odotukseen, milloin lämpö nousee ja synnytys alkaa. Meni sekin ihan oppikirjan mukaan, tosin sen pisimmän kaavan kauttasekin . Tasan vuorokausi lämmön laskusta, alkoi synnytys ja sen alkamista odotellessa kului se toinen nukkumaton yö. Ensimmäisenä syntyi musta poika, toisena toinen musta poika, kolmantena musta tyttö jsitten ensimmäinen siniharmaa poika (ovat syntyessään musta-valkoisia, mutta tassun päällinen on kuin olisivat noessa kävelleet), sitten taas mustaksi merkitty poika, toinen musta tyttö, musta poika ja viimeisenä toinen siniharmaista pojista.

Vasta kun olivat siis kunnolla kuivuneet rupesin katselemaan, että aika moni siftaa ruskeaan. Toivon "kasvattitädin" (oikeasti Toivo on Saran koira) katsottiin kuvan välityksellä tarkemmin ja tosiaan siellä oli 3 ruskeaa, toisena syntynyt pikkumies maitosuklaan ruskea, ja kaksi muuta mustaksi alussa luulemaani olivat myös ruskeita. Kirsun väristä sen näkee, siniharmailla ja oikeilla mustilla kirsu on heti jo syntyessä musta, näillä se on vaaleanpunertava.

Toisella on musta "luumu", toisella "kirsikka" kirsuna !
Lopputulos siis oli, että pojista vain yksi on ihan koko musta ja molemmat tytöt. Kaksi poikaa siniharmaata ja kolme rukeata suklaapoikaa. Ihan tuli värisuora; kolmea väriä, vaikkei ruskea ollut lainkaan väri, jota odotin. KUitenkin sekä Toivon, että Ruskan takana on koiria, jotka ovat olleet ruskeita ja periyttäneet ruskeaa.
Tästä näkee, kumpi jää ruskeaksi, kirsu on vaaleanpunainen ja vaaleaksi jääkin kuten huulet ja silmänympäristö. Musta kirsu tuossa vieressä jää joko mustaksi tai jos on syntynyt mustavalkoisena, muuttuu siniharmaaksi jos sen tassuissa on kuin hiilipölyä.