keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Neljä onnellista viikkoa

Tänään pennut täyttävät neljä viikkoa ja on vuorossa viikottainen punnitus ja kynsien leikkuu. Uusia asioita opetellaan koko ajan ja maailma laajenee. Pennut ovat olleet ulkona päivittäin ja nukkuneetkin siellä. Vielä ne nukkuvat suuren osan päivästään ja jo nyt niillä on pitkät yöunet. Muutamana viimeisenä yönä ne ovat nukkuneet seitsemänkin tunnin yöunet. Pahaksi onneksi on juuri täydenkuun aika, joten kuuhullu kasvattaja pyörii sängyssään ja manaa kun ei saa unta kuin hädin tuskin juuri ennen pentujen heräämistä.
Tämä pentue tosin on varsin rauhallinen vielä herättyäänkin, ne eivät - ainakaan vielä - aloita senpäiväistä kiljuntaa maitoauton perään, vaan kasvattaja on saanut rauhassa ruokkia narttunsa ja käyttää sen yöpissalla ja sittenkään kun ne emon näkevät, ne eivät kilju ja huuda - siis ainakaan vielä. Täysin errilaisia siis kuin muutamat aikaisemmat pentueeni.
Stadin Friidu ja Sofie-Amelie 
Pitää vaan uskoa, että Ruska on hieno mammakoira, pennut saavat riittävästi ruokaa ja emon turvaa. Täytyy kyllä tunnustaa, että muutaman kerran on täytynyt kurkistaa laatikkoon, että ovatko ne hengissäkään kun eivät kilju. 
Muutaman kerran on kuulunut mahtavia murinaharjoituksia ja on siellä harrastettu haukkuharjoituksiakin, kun ne murisivat kilpaa, oli kuin pieni moottori olisi käynnistetty. Pian varmasti alkaa tahti kiihtyä ja uusia virikkeitä kaivataan. Täällä onkin jo odottamassa hauska agilityputki ja pallomeri motoriikan kehittämiseen. Sitä odotellessa kasvattaja ryhtyy punnitsemaan aarteitaan ja leikkaamaan niitä maailman pienimpiä kynsiä, 32;sta tassusta !Painoa on kertynyt ja tänää katsotaan lisää